Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

symbolsk kapital

Skrevet d. 15.06.2006 af Mariahj3
Nogle som kan komme med en forklaring af Bourdieus symbolsk kapital?
Skrevet d. 18.06.2006 af Mariahj3
Er der slet ikke nogle venlige, kloge sjæle i dette forum som kan hjælpe mig???
Skrevet d. 18.06.2006 af Ummahan
Hej
Efter hvad jeg kan se i klassisk og moderne samfundsteori, kan symbolsk kapital være en hvilken som helst form for egenskab eller handling, som medlemmerne i en gruppe tilskriver positiv værdi. Det er en måde at "opløse" grænsen mellem økonomi og ikke-økonomi, mellem interesse og interessefrihed.
Symbolsk kapital, er et begreb han udviklede da han var i Algeriet, hvor han analyserede de kabylske bønders tænkemåde og verdenssyn.

Håber det kan hjælpe dig lidt

Mvh
Ummahan
Skrevet d. 19.06.2006 af Mariahj3
Tak for dit svar!
Vil det så sige, at alene den fælles interesse en gruppe har ex. fodbold, kan have en symbolsk værdi. eller er det mere abstrakt, så ex. prestige er symbolsk værdi i en gruppe, og derfor vægter gruppen mærketøj, seje mobiltelefoner som signalerer prestige?
Skrevet d. 19.06.2006 af Ummahan
Efter hvad jeg forstår så er det begge dele, det kommer hvilken gruppe man er med i. Hvis det er fodbold, er det har det jo selvfølgelig en værdi for holdet/gruppen. Nogle grupper lægger så mere vægt på sådan noget som mærketøj etc, det afhænger af gruppen..
Det er sådan jeg forstår det..

Håber du kan bruge det
Skrevet d. 19.06.2006 af Bazy
symbolsk kapital er, at den kapital (økonomisk, social og kulturel) en individ har er anerkendt af de andre i samdundet. Dem der har symbolsk kapital kan være med til at definere doxa inden for et givent felt, som de har indtaget en position i.

ganske ganske kort
Skrevet d. 21.06.2006 af Freder
Symbolsk kapital (anerkendelse, godt ry etc.) har man, hvis man har rigeligt af den kapital, som er efterspurgt i det felt, hvor man `opholder` sig. I fx et kunstnerisk felt har man symbolsk kapital, hvis man har meget kult. kap, som er efter spurgt netop her.

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay