Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

selviscenesættelse før det senmoderne samfund??

Skrevet d. 27.03.2011 af Gungadin
Hej alle kloge mennesker :)
Sidder og bakser lidt med en opgave om selviscenesættelse, hvorpå et af spørgsmålene lyder sådan " har der altid været selviscenesættelse, eller er det et produkt af den teknologiske udvikling i det senmoderne samfund?"
dette spørgsmål vil jeg gerne sende videre til jer og forhåbentlig få noget godt feedback.
indtil videre er min konklusion at selviscenesættelse ER et produkt af det senmoderne samfund.
Skrevet d. 27.03.2011 af Julieogmolly
Hej

Jeg er helt og aldeles lodret uenig :)

Og supertræt af den argumentereing - at man nu er selviscenesættende hvorimod man i gamle dage havde en mere ren tilgang til verden....

Gamle dage - hvornår? hvor? OG hvad betyder selviscenesættelse egentlig mere præcist? er det en ontologisk forskel nu -. at mennesket grundlæggende er ændret? Og aldrig vil kunne vende tilbage? Og til hvad? Hvordan ser et ikke-selviscenesættende menneskes liv og selvfoståelse ud?

Shekespeare sagde - i GAMLE dag eat verden er en skusplads... Mon ikke alle mennesker til alle tider har ønsket og forsøgt at fremstille sig selv i et så fordelagtigt lys som overhovedet mulgit og med de midler der står til rådighed?

Måske forstår jeg bare ikke hvad det begreb betyder...

Eller måske reagerer jeg sådan her fordi jeg er dødtræt af at min veninde, som ikke er på facebook, bliver ved med at sige at det er selviscenesættelse at skrive derinde at man drikker kaffe fx.. Jeg ved det ikke ;)

Men forklar mig gerne hvad du mener med det :)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay