Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

RSS feeds på Sociologiskforum.dk

Skrevet d. 10.01.2007 af Lars
Som nogle af jer måske har bemærket, så er der kommet et lille orange ikon RSS i menuen til venstre. Ikonet er et RSS ikon og måske kender du det allerede fra andre sites. Men hvis ikke, så kommer der en kort forklaring her. RSS står for Really Simple Syndication (Rigtig Simpel Syndikering) og er smart af flere grunde.

Imidlertid forudsætter RSS feeds, at du har et program, der kan læse dem. Selv bruger jeg mit mailprogram (http://mozilla.org/thunderbird) til at læse dem med, men der er mange andre muligheder. Firefox (http://mozilla.org/firefox i øvrigt en stærkt anbefalelsesværdig browser) understøtter feeds som "live" bogmærker og det udmærkede (og ligeledes gratis) program FeedReader (http://www.feedreader.com) er lavet direkte til formålet. Der findes også en online tjeneste, Bloglines på http://bloglines.com som har den fordel, at du kan læse dine foretrukne feeds fra en hvilken som helst computer med internetforbindelse.



Det smarte ved RSS feeds er helt grundlæggende, at du kan kan abonnere på de sites du er interesseret i at følge med i. Hvis du tilføjer et feed fra Sociologiskforum.dk, så vil du, hver gang du åbner din feed-læser, blive gjort opmærksom på, hvis der er kommet nye indlæg i den kategori, du abonnerer på. Du vil kunne se overskriften af indlægget og et uddrag af indlæggets indhold. Der er rigtig mange websteder, der bruger RSS feeds, herunder så godt som alle blogs, men også de fleste danske nyhedsmedier. Hvis du derfor har det hele samlet i din feed-læser, så får du nyhederne leveret "til døren" og kan navigere i dem på en nem og overskuelig måde.


Jeg har på fornemmelsen, at man også burde kunne læse RSS feeds fra sin mobiltelefon, hvis man har en rigtig smart en af slagsen, men jeg ved faktisk ikke noget om det - hvis der er andre, der gør, så vil jeg da gerne høre om det.



Rigtig god fornøjelse!

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay