Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

ordentlig forståelse af Partielle plot

Skrevet d. 30.05.2009 af Johan_h
Hej alle

Jeg sidder med en metodeopgave lige for tiden og er løbet ind i et lille problem:

Jeg undersøger køn(kategorisk dummy), alder(metrisk), social tillid(indeks) og uddannelses effekt på holdningen til sociale problemer(uheld eller selvforskyldt, indeks gående fra 0-1). Mit problem er at når jeg analyserer med uddannelse som kategorisk(folkeskole, gymnasium, videregående; hvilket jeg mener er det som er mest gyldigt), for jeg problemer med lineariteten i de partielle plot for kategorien folkeskole når man ser på social tillid ift social problemer(min afhængige variabel). Jeg får altså forudsætningsbrud.

Hvis jeg derimod bruger uddannelse på intervalniveau(hvilket jeg mener udelukker information) for jeg ikke problemer med lineariteten i de partielle plot, når den nu kun er delt på køn, og ikke køn og uddannelse. Jeg synes det er mærkeligt at der er problemer lineariteten når man bruger den som kategorisk mænd ikke som interval. Det må vel have noget at gøre med at der kommer andre respondenter med i de grupper som der bliver lavet partielle plot over.

Nogen der kan forklare mig hvorfor?

mvh johan
annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay