Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Ny Tænketank

Skrevet d. 30.12.2008 af SørenM
Jeg er uddannet Sociolog med specialisering i politisk sociologi fra KU (2007).

Jeg har oprettet denne tråd, da jeg mener at der kunne/burde være plads til en ny art Tænketank i Danmark.

Både Cepos og Cevea arbejder ud fra ideologiske fundamenter, hvilket i Danmark betyder at de kun har ringe politisk indflydelse (viser ny undersøgelse). Tænketanke som Mandag Morgen synes også at fylde stadigt mindre i den offentlige debat. Dette tror jeg skyldes at danske Tænketanke ikke appellerer til den danske befolkning. Befolkningen gider simpelthen ikke læse Mandag Morgens ugebrev eller for den sags skyld Ræsons notater.

Jeg foreslår derfor oprettelsen af en uafhængig akademisk-ledet Tænketank, som tager udgangspunkt i de konkrete og aktuelle problemstillinger, som berører den danske befolkning. I stedet for at lave en analyse af "arbejdskraftens fri bevægelighed" og EUs åbne grænser, så vil man se konkret (og sagligt) på hvorledes den organiserede kriminalitet fra øst-europa (herunder hjemmerøverier) kan stoppes. Dette vil selvfølgelig indeholde en diskussion af EUs regler, men Tænketankens notat vil give et direkt og konkret løsningsforslag til den konkrete sag.

Dette vil efter min mening skabe debat, da befolkningens bekymringer bliver adresseret direkte. - og hvis befolkningen kan se ideen, så vil medier og politikere følge. Tænketanken vil således få reel indflydelse, og være med til at dæmme op for populistisk politisk.

Hvad mener I?

Mvh
Søren
annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay