Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

Marginalisering ifølge Goffman

Skrevet d. 19.04.2006 af Sejer
Hej

Er der en der kan hjælpe mig med noget omkring marginalisering ifølge Goffman? Hvor kanjeg læse noget om det?

På forhånd tak for hjælpen :-)
Skrevet d. 19.04.2006 af Lars
I bogen "Stigma" - men prøv at søg på stigma via forumets søgefunktion :)
Skrevet d. 24.04.2006 af Sejer
Har kigget rundt i Stigma og har umiddelbart svært ved at finde noget brugbart iforhold til det jeg laver. Mener at kunne erindre at Goffman har noget omkring en marginaliseringsproces i faser...vist en 5-6 faser.

Er der en der er med mig??

Mvh
Heidi
Skrevet d. 26.04.2006 af Stokholm
Fremtidsforskningsinstitutet udgav for en del år siden en bog "De grimme Ællinger" om marginaliserede grupper i samfundet. Jeg mener forfatteren hedder "Blum"

mvh
Stokholm.
Skrevet d. 26.04.2006 af Sejer
Hej Stokholm

Den prøver jeg.

Tak for det :-)
Skrevet d. 26.04.2006 af Albrechtsen
Hej Heidi

Der findes faktisk en masse sociologisk og socialpsykologisk litteratur om temaet "marginaliserde grupper" og forsøg på at forklare, hvordan individer bliver del af grupper, som betegnes som "marginaliserede". En klassiker inden for feltet er Beckers (2005) "Outsidere", som man vil kunne argumentere for trækker på nogenlunde samme videnskabsteoretiske tradition som Goffman, hvilket vi bredt (og måske noget uklart) kunne kalde for "interaktionisme". En bog som "Upassende sociologi" kunne måske også give dig lidt inspiration (Jacobsen 2004) til et studie om de måske "lidt anderledes" samfundsgrupper. Det kunne måske også være interessant at læse Lave & Wengers (2003) bog om situeret læring og deltagelse i praksisfællesskaber, for at tænke lidt over hvordan det kan være at nogle individer eller grupper (for)bliver "perifere deltagere" i et særligt fællesskab.

Litteratur:
Becker, Howard S. (2005): Outsidere. Hans Reitzel.
Jacobsen, Michael Hviid red. (2004): Upassende sociologi. Aalborg Universitetsforlag.
Lave, Jean & Etienne Wenger (2003): Situeret læring. Hans Reitzel.

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay