Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

Manglende sammenhæng mellem subjektive tryghed og den socialt konstruerede trygh

Skrevet d. 09.09.2009 af Tverskov
Jeg skal i gang med projektarbejde på det nuværende semester og i den forbindelse ved at lave en problemstilling.

Jeg mener, at det er et paradoks, at danskernes tryghed (for ikke at blive udsat for kriminalitet) er steget de sidste 10-15 år, samtidig med at forskellige institutioner har stor fokus på tryghedsbegrebet. Fx er tryghed blevet indskrevet i Politiloven fra 2004 og SF har netop fremlagt en tryghedspakke.

Kan ikke helt finde ud af, hvordan min problemstilling skal lyde men tænker noget i retningen af: Hvordan forklares den manglende sammenhæng mellem den subjektivt oplevede tryghed og konstruktionen af tryghedsbegrebet (i fx politiloven ellers i SF`s tryghedspakke)?

Jeg kan ikke helt finde ud af om der er noget `guf` i problemstillingen - hvad siger I?
Skrevet d. 11.09.2009 af KristianKarlson
Hej T,

Det lyder rigtig spændende. At prøve at finde de steder, hvor den konstruerede tryghedsdiskurs afviger markant fra individernes egen erfaring og oplevelse af tryghed er jo et oplagt sociologisk studie. Jeg synes også, at din problemstilling er klar. Den identificerer et problem (manglende sammenhæng) og retter sig samtidig imod, hvordan du vil gå til problemet (du vil forklare problemet).

Så - go for it! Det lyder rigtig spændende. Skriv gerne, hvad du finder ud af på denne tråd, når du en gang er færdig ;)

mvh Kristian
Skrevet d. 11.09.2009 af Tverskov

Jeg takker for opbakningen...

Jeg har dog lidt svært ved at forklare den manglende sammenhæng mellem den subjektivt oplevede tryghed og den konstruerede tryghedsdiskurs. Jeg vil nødigt skrive et projekt om, hvordan fx politikerne spiller `hårde` for at få stemmer, og kunne derfor godt bruge noget inspiration til, hvad den manglende sammenhæng kan skyldes. Nogen forslag?

Hilsen
Marie
Skrevet d. 11.09.2009 af SNEfan
Hej Kristian.

Umiddelbart tænker jeg, at det kunne være en god idé først at se om du kunne skaffe noget statistik på, hvorvidt danskerne faktisk føler sig mere eller mindre utrygge nu end for 10-15 år siden. (Det er jo ikke sikkert at fordi politikerne fokuserer på et bestemt emne, at det så også er udtryk for en interesse i befolkningen)

Hvis du gør dét vil du have et godt udgangspunkt, da du så har en åbenlys forskel fra befolkningens egen subjektive opfattelse af egen tilværelse til de `faktiske` forhold i samfundet.

Når du har gjort denne problemstilling klar kan du så gå videre, og lave en undersøgelse af politikernes rolle i denne forbindelse.Her kan du så analysere og sammenligne diverse politiske partiers partiprogrammer fra dengang og nu, og se om du finder et mønster.

Hvad siger du til det?
Skrevet d. 11.09.2009 af SNEfan
Og så beklager jeg da meget. Det var jo til Marie.

Undskyld undskyld.

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay