Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Hvilke bøger skal jeg læse til sommer?

Skrevet d. 14.05.2008 af Sinatra
Hej med Jer...

Her til sommer afslutter jeg sambas på RUC. Jeg har haft kurset videregående sociologi og har derfor en rimelig sociologisk viden. Men jeg ville gerne bruge noget tid i sommerferien på at fordybe mig lidt mere. Min viden er rimelig bred, men ville gerne have nogle specialeområder. Jeg har sat mig for, at læse tre bøger henover sommeren; både primær og sekundær litteratur om tre forskellige teoretikere. Spørgsmålet er bare hvilke bøger? Håber I har nogle gode forslag og gerne lidt, så jeg for læst noget forskelligt. Ser frem til at se Jeres forslag.

- Sinatra
annonce
Skrevet d. 14.05.2008 af KristianKarlson
Go for the hard stuff, læs:

Hedström, P 2005: Dissecting the Social. On the Principles of Analytical Sociology. Cambridge University Press.

Eller det fundamentale:

Bourdieu, P: Outline to a Theory of Practice. Cambridge University Press.

Eller det sjove:

Foucault, M: Madness and Civilization.

Og mit sidste forslag, der vrider hjernecellerne til ukendelighed:

Luhmann, N 2000: Sociale systemer. Grundrids til en almen teori. København: Hans Reitzels Forlag.

vh
Kristian
Skrevet d. 14.05.2008 af Lars
Hej du,

Ambitiøst projekt for sommerferien :)

Men mine anbefalinger ville ikke desto mindre være denne "månedens bog" her på sitet af Niels Åkerstrøm. Den er knivskarp, interessant, tankevækkende og relativt let læst.

En anden jeg læste for ikke så længe siden og var glad for var "Magt & modmagt" af Ulrich Beck.

Og hvis du er til metodologiske studier serveret på en lidt anarkistisk, appetitelig og velskrevet (uden af af den grund mindre anvendelig eller seriøs) så er Andrew Abbotts: "Methods of Discovery: Heuristics for the Social Sciences" temmelig genial!

Det var tre bud herfra - hvem ved, måske kommer der flere :)

Bedste hilsner
Lars
Skrevet d. 26.05.2008 af Nli
Hej sommerferielæser,

Jeg vil ligesom Lars anbefale Niels Åkerstrøm Andersen. Hans udgivelser er generelt let læselige, interessante og sætter en masse tanker igang.

Hvis du ligesom jeg er interesseret i arbejdsmarked mv., kan jeg også anbefale Lisa Salamons "selvmål", som også er god sommerferielæsning.

Til sidst vil jeg foreslå Bourdieus "Den maskuline dominans," som virkelig sætter tanker igang og - ligesom meget kønsteori - gør en fuldstændig skør i hovedet.

God læselyst!
Nina
Skrevet d. 25.05.2009 af Anders B Jensen
Hvis du har haft videregående sociologi på RUC og måske tænker at vælge socialvidenskab på overbygning, så ville jeg foreslå du læser Rasmus Willigs Til Forsvar for Kritikken. Så vil du være rustet til de kommende forelæsninger, da det bl.a. er kritikbegrebet der tages hul på ved efteråssemesteret i socialvidenskab.

Men vælg kun bogen, hvis du syntes om Willigs præsentation af kritikbegrebet på videregående sociologi. Den er svær og den tager tid at forstå og læse, ligesom de fleste andre ambitiøse værker der står listet ovenfor.

God fornøjelse
Anders...

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay