Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Hjælp! mangler program til spørgeskemakonstruktion og ide til indsamlingen.

Skrevet d. 12.11.2009 af Hinnerk
Hej allesammen,

jeg skal til at kontruere et spørgeskema, som skal kunne udfyldes på papir og hvis data kan indtastes af forskellige mennesker og uden at disse har viden om eller adgang til SPSS eller SAS. Jeg har derfor to spørgsmål

1. Hvem kender et godt program til at konstruere spørgeskema med( god= brugervendligt og billigt/gratis)?

2. I projektet er der en del tovholdere som skal indsamle spørgeskemaerne og bagefter indtaste deres resultater. De har ingen adgang til og ikke noget viden om de gængse statistik programmer og der er ikke ressourcer nok til at uddanne dem i dette. Så jeg tænkte om man ikke kunne oprette et yderligere online-spørgeskema magen til det fysiske, hvor tovholderne så kunne gå ind og direkte indtaste deres 30-40 spørgeskemaresultater i matricen? ER der en smarter måde? Kender nogen en god adresse til virtuelle spørgeskema, der er "bruger-venligt?"
Skrevet d. 15.11.2009 af Liebst
Jeg har selv brugt det kommercielle program Surveyxact et par gange, der er funktionelt, rimeligt let at bruge men som muligvis koster en del. Imidlertid har jeg hørt, at man som studerende ved KU (og muligvis også på andre universiteter) kan få lov til at bruge programmet, idet KU har købt en licens, der også dækker studerendes behov.

Det var et forslag,

L

Skrevet d. 16.11.2009 af Lars
Jeg har arbejdet en del med Enalyzer, som desværre også er kommercielt. Det er ganske udmærket, om end det efter min mening også lader en del tilbage at ønske, især hvad afrapportering angår. Til gengæld er jeg temmelig sikkert på, at det kan præcis det, du spørger om.
Skrevet d. 25.12.2009 af Kedde
Hej med dig!

Du kan bruge "limesurvey" som er et open source online spørgeskemaprogram.

Men nogen gange er det bedre at gøre det enkelt - KISS-principet (Keep It Simple Stupid). Lav et spørgeskema i word. Du skal ikke lade et færdigt program sætte grænserne for de instrumenter du vil medtage. Samtidigt er det bedre at sammensætte dine instrumenter i et spørgeskemaet ud fra en god dokumentation for de enkelte Items.

Herefter laver du en kodebog med god dokumentation for hvorledes de enkelte Items skal kodes og skrives ind i et Excel skema du har lavet til formålet. Du bør give instruktion (undervisning) både i hånteringen af spørgeskemaet i "test" situationen og kodningen bagefter.

Du kan nemt, sammensætte de enkelte Excel filer til en samlet dataframe, som du kan importere i SPSS, SAS eller endnu bedre R.

Christian Christrup Kjeldsen

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay