Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Dikussion af formålet med subkulturer

Skrevet d. 17.12.2011 af Rauling
Davs,

Jeg er i gang med min 3.g opgave, hvor jeg er nået til diskussionen. Jeg har meget svært ved, hvor jeg skal have mit fokus.

"Til slut ønskes en diskussion af hvilket formål subkulturer spiller for individet i det senmoderne samfund. I disussionen skal du inddrage ovenstående analyse samt samfundsfaglig teori og empiri."

Jeg har tænkt på følgende (ca. tre) formål:

- Opnå konsensus, blive accepteret og anerkendt (Honneth)
- At finde tryghed i usikkerheden, som den kulturelle frisættelse har medført (Maffesoli) - fast holdepunkt og blive bekræftet (Ziehe)
- Oprørskhed i et samfund, hvor individet er svag

Men hvad så nu? Jeg HAR jo fundet nogle formål jeg kunne smide op mod hinanden, men jeg synes virkelig ikke jeg kan.
Ja, så skriver jeg noget med Maffesoli og neostammer, hvor man søger sikre rammer - men hvad så derefter? Hvordan kan jeg lige opponere til dette?

Så tænkte jeg på noget med, at Maffesoli måske er lidt for hård ved familien og ekskluderer den ret meget, men det samme gør Ziehe og Honneth jo også, så det kan der jo ikke rigtig fås en diskussion ud af.

Jeg har fundet en artikel, hvor Klaus Rasborg siger følgende:
”Unge mennesker er meget skråsikre på deres meninger og bruger mange psykiske ressourcer på at identificere og adskille sig selv ved f.eks. at tilhøre en særlig gruppe eller subkultur. På den måde finder de tryghed, men samtidig bliver de også fordomsfulde overfor folk, der er `forkerte`.”

Håber nogen kan hjælpe, jeg har virkelig svært ved at se lyset!

annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay