Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

De samfundsmæssige konsekvenser af de ændrede socialiseringsvilkår?

Skrevet d. 14.12.2010 af LouiseSorensen
Jeg sidder som mange andre og skriver SRP. Men min diskussionsdel driller mig lidt. Min problemformulering lyder:

1. Under inddragelse af relevant sociologisk teori ønskes der en redegørelse for socialiseringens vilkår i det senmoderne Danmark
2. Med henblik på normdannelse og normalitetsbegreber ønskes der endvidere en grundig analyse og fortolkning af novellen ”Som Englene Flyver” samt en gennemgang af ”En Kærlighedshistorie” begge fra Naja Marie Aidts novellesamling ”Vandmærket”. Perspektiver til anden relevant litteratur.
3. Slutteligt ønskes der en diskussion af nogle samfundsmæssige konsekvenser af de ændrede socialiseringsvilkår i Danmark

Jeg har redegjort for:
senmoderniteten, risikosamfundet, storbyens ansigtsløse relationer, systemets kolonialisering af livsverden, rationalitetens jernbur, den kulturelle frisætning, socialisering, habitus, normalitetsbegrebet og stigmatisering.
(sig endelig til hvis der er noget du mener jeg burde tage med/fjerne!)

Og de noveller jeg skulle analysere handler om:
Som Englene Flyver: to søstre, den ene er narkoman, den anden er klinikassistent. Narkomansøsteren vil gerne flyve og ender med at dø og blive til en engel. Dårligt forhold til moderen.
En Kærlighedshistorie: en kvinde bor alene i en lejlighed. Bananfluerne fortæller hende hvor smuk hun er. Hun går i karbad hver dag og giver sig selv seksuel tilfredsstillelse heri.

Okay - nu til mit spørgsmål:
[i]Jeg er lidt på bar bund mht min diskussion, så jeg håber, at nogen her har nogle gode ideer til hvad jeg kunne komme ind på?[/i]
annonce
Skrevet d. 15.12.2010 af LouiseSorensen
Åh kunne virkelig godt bruge noget hjælp!
Skrevet d. 17.12.2010 af Sørland
Du har redegjort for mange stikord - men hvordan hænger de sammen med socialiseringen? Har du en linje for din opgave, eller dynger du bare sammen?
Skrevet d. 18.12.2010 af LouiseSorensen
Jeg vil da mene, der er en rød tråd. Men har flyttet nogle af tingene over i diskussionen, da jeg tror de passer mere ind der.

Så min redegørelse lyder nu:
Familien i forandring
Det senmoderne samfund
Systemets kolonisering af livsverden
Den kulturelle frisætning
Socialisering
Habitus
Normalitetsbegrebet
Stigmatisering

Herefter har jeg som sagt analyseret Som Englene FLyver og En Kærlighedshistorie

Og derefter er jeg stadig igang med diskussionen.
Men jeg er nu stadig meget i tvivl om jeg har fat i det rigtige. Har skrevet lidt om risikosamfundet, storbyens ansigtsløse relationer, rationalitetens jernbur, systemets kolonisering af livsverden (altså konsekvenserne heraf), opvækst i det senmoderne samfund, afvigere (hvor jeg kommer ind på Foucault omkring at man lader sig dressere til at være normal samt at der er et stigende antal stofmisbrugere gennem senmoderniteten) og til slut vil jeg komme ind på fordele ved det senmoderne samfund.

Nogle indvendinger?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay