Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Teoretisk opgave vs. en social konstuktionistisk overbevisning?!

Skrevet d. 15.05.2008 af Luve
Hej Sociologisk forum!

Jeg sidder pt. med en Bachelor opgave omhandlende distanceledelse, hvor jeg forsøger at undersøge (teoretisk), hvorledes en leder kan formå at skabe nærvær på trods af frævær (nærvær på afstand).

Jeg har valgt at udformningen af opgaven skal være teoretisk og inddrager derfor ikke nævneværdig empiri (overvejer at bruge sekundært materiale, i form af undersøgelser udført i andre henseender, men som trods alt kun skal anvendes med henblik på at underbygge visse teroetiske påstande).
Jeg arbejder normalt i overenstemmelse med den social konstruktionistiske tradition. Jeg oplever dog nu, at jeg i kraft af, at jeg skriver mere eller mindre hundrede procent teoretisk, banker panden mod en mur, når jeg skal forsøge at redegøre for mit videnskabteoretisk udgangspunkt.

Mit spørgsmål er således; hvorvidt kan jeg, uden metodisk at undersøge mit genstandfelt, hvor meningen skabes og dyrkes (altså i feltet), overhovedet anvende denne retning? Såfremt det er muligt - hvordan?
Jeg har desuden overvejet at anvende fænomenologien - igen bevæger jeg mig ud i meningsløsheden?

Jeg håber inderligt, at der en nogen, der kan se muligheder og hjælpe mig op af denne gråzone.

På forhånd tak!

Med venlig hilsen

Luve

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay