Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

SRP-opgave om Harry Potter set i et senmoderne perspektiv

Skrevet d. 08.12.2010 af Natascha92
Jeg er netop gået i gang med besvarelsen af mit Studie Retnings Projekt i 3.g, som med udgangspunkt i fagene samfundsfag og engelsk skal forsøge at be- eller afkræfte en hypotese om, at manglen på faste rammer i det senmoderne samfund har været en afgørende faktor for Harry Potter seriens enorme succes - især blandt voksne. Grundlaget for at skrive om netop dette emne var min forundring over, at en børnebog kunne få så stor en fanskare af voksne mennesker.
For at finde ud af, om der overhovedet er en sammenhæng vil jeg forsøge at sammenligne grundværdierne i HP`s univers med værdierne i hhv det senmoderne samfund og det traditionelle samfund og på den baggrund forsøge at konkludere om mennesket søger tryghed og faste rammer i litteraturen (i dette tilfælde HP).

Jeg står i øjeblikket lidt i stampe og ville høre, om der er nogen der har et spændende input, råd, foreslag til materiale el.lign.? Og høre jeres generelle holdning til hypotesen - tror I der er en sammenhæng?

På forhånd tak :)
Natascha
annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay