Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

SELVBIOGRAFI

Skrevet d. 23.10.2011 af Strokers
Jeg er ved at skrive en selvbiografi og vil høre om der er nogen der har råd, vejledning, ideer mm... Jeg har aldrig prøvet noget lign, men er blevet opfordret til det i mange år.
annonce
Skrevet d. 07.12.2011 af Cecilie V
Hej

- HVilken historie ønsker du at fortælle? Historien om hvad du har oplevet generelt? Historien om, hvordan du blev som du er nu? Historien om, hvordan du klarede dig på trods? Historien om, hvad andre mennesker har betydet for dig? - osv. Find ud af hvilken historie du ønsker at skrive: drama, kærlighed, tragedie, historien om sejr, overvindelse...

- Tænk over strukturen i din fortælling: giver det bedst mening at skrive kronologisk (barndom til alderdom), eller at centrere den om de allervigtigste hændelser og perioder i dit liv? Eller noget tredje?

- Lav underoverskrifter for dig selv, evt. som en del af det forberedende arbejde. Et afsnit hedder Familie, fx, Rejser, Uddannelse, etc. For at få gang i erindringerne kan du lave disse forberedende beskrivelser.
Kan også være lister over personer, steder og hændelser/branistorm over ting som du mener vil være helt centrale for at din fortælling bliver god.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay