Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

organdonation

Skrevet d. 05.11.2011 af Dinnerss
Jeg er i gang med at skrive et projekt om organdonation, hvor jeg er interesseret i at se på statens rolle i forhold til befolkningens stillingtagen til organdonation, samt se undersøge hvordan man kan motivere befolkningen til at tage et aktivt valg omkring organdonation.

Jeg benytter blandt andet Mitchell Deans teori om governmentality, for at se på de strukturelle magtformer der er imellem stat og borger i forhold til sundhedsvæsenets informationsarbejde med organdonation. Samtidig ønsker jeg at nærmer på befolkningens holdning og stillingtagen til organdonation ved at lave kvalitative interviews, men er meget i tvivl om hvilken teori jeg skal benytte på et mikrosociologisk plan?

Håber nogen kan hjælpe, på forhånd tak :)
Skrevet d. 08.11.2011 af Liv bjerre
Et bud kunne väre George Herbert Mead og hele hans forstaaelse af rolleovertagelse og den sociale gruppes betydning for det enkelte gruppemedlems erfaring og livspraksis. Men det er blot én mulighed (og nok mest präget af, at jeg selv lige har brugt Mead).

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay