Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Min SRP - diskursanalyse af indvandrerdebatten

Skrevet d. 03.12.2010 af Lehmann
Goddag alle i sociologistuderende og sociologiinteresserede der ude!

Jeg går i 3.g og skal til at skrive SRP, og jeg tænkte at der måske var nogen her inde der var interesserede i at følge processen.

Jeg skriver i dansk og samfundsfag, og min udleverede problemformulering ser således ud:

[b]Område:[/b]
Diskursglidningen i indvandrerdebatten fra 1990`erne til 2010

[b]Opgaveformulering:[/b]
En kortfattet redegørelse for diskursanalyse.
En diskurs- og retorikanalyse af indvandrerdebatten i Danmark fra slutningen af 1990`erne og frem til i dag.
EN vurdering af diskursanalysens anvendelsesmuligheder i samfundsfag og dansk

Jeg har fundet to artikler af DF-medlemmer som jeg vil tage udgangspunkt i. Den første er af Mogens Camre, hvori han, selvfølgelig, er fantastisk fremmed fjendsk. Artiklens titel er "Vi ønsker ikke de fremmede", hvilket sætter tonen for artiklen ganske godt. Jeg kan desværre ikke linke til den, da den ligger på en lukket database, som man skal have logon osv. for at komme ind på. Det skal dog siges at den er fra 1998.
Den anden artikel er den meget omtalte artikel om citronmånerne, som DF trykte i sit medlemsblad for et par uger siden. Den kan findes her:
http://www.danskfolkeparti.dk/pictures_org/DF_71140_DF_6_2010_web.pdf

Derudover er jeg lige nu på jagt efter noget relevant litteratur, der kan sætte mig ordentligt ind i diskursanalysens grundmetode og begreber. Jeg er ikke ude på at kaste mig ud i den helt store omgang med Faucault, da dette ville tage langt mere tid end jeg har. Til gengæld har jeg bestilt bøgerne "Diskursanalyse som teori og metode", "Argumenter i skriftlig kommunikation" og "Retorisk aktualitet".

Har i ideer til yderligere litteratur jeg bør læse før jeg går til angreb til min opgave? Ideer til gode indgangsvinkler til opgaven etc? Generalle kommentarer?
annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay