Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

MEAD

Skrevet d. 14.05.2007 af Annkp
Hej,

Vi er ved at skrive projekt om socialisering, og skal her bruge noget fra Mead. Det vi har indtil videre er ret tyndt, og derfor er vi interesserede I at høre om der er nogen der kender en god bog med ham?
Skrevet d. 15.05.2007 af Fwj
Ja, hans egen bog "Mind, Self & Society". Denne bog er vist også oversat til dansk fra Hans Reitzels Forlag.

Der findes endvidere diskussioner omhandlende Mead`s teori i andre bøger.

fx

Nørager, Troels (1989): System og livsverden: Habermas` konstruktion af det moderne". Anis Forlag. Her findes der større afsnit, hvor der tales om Meads teori i forskellige sammenhænge fx fra side 118-126. Der findes mere, hvilket evt. kan findes under person- og sagregister. (jeg har selv brugt noget herfra i en teoriopgave, der bl.a. omhandlede Mead og fornuft)

Der findes endviderer et længere kapitel i bogen "Postmetaphysical Thinking: Philosophical Essays af Jürgen Habermas. Jeg har ikke selv læst dette kapitel, men kapitel 7 har titlen: "Individuation through Socialization: On George Herbert Mead`s Theory of Subjectivity".

Ellers findes der et afsnit i bogen "Tradition og fornyelse" fra Aalborg Universitetsforlag, hvor Inger Glavin Bo skriver et afsnit om Meads teori.

Håber det kunne give lidt.

Hilsen
Flemming
Skrevet d. 16.05.2007 af Annkp
tusind tak

Den første bog du nævner har vi ventet på længe, men der er håb forude. Det andet må vi hellere kigge på :-) Specielt den sidste lyder ret interessant for vores projekt.

Mvh. Ann og Mia
Skrevet d. 16.05.2007 af Tippetop
Hej annkp.

Hvis det skal gå hurtigt, kunne Inger Glavind Bos artikel:" Med øjeblikket som udgangspunkt" måske være en mulighed? Det er sociologisk arbejdspapir, nr 21, 2oo5 fra Aalborg Universitet. Artiklen er på nettet. Søg i Google under "Mead+Bo"

Hilsen Tippetop

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay