Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Kvalitativ indholdsanalyse & Bourdieu

Skrevet d. 20.04.2009 af FrøkenM
Jeg er i gang med en opgave på min overbygning. Jeg vil foretage en kvalitativ indholdsanalyse af et blad igennem en årrække, (som bliver udgivet af en religiøs gruppe) og undersøge hvordan religionen italesættes. Jeg er nu kommet i tvivl om nogle ting, da jeg aldrig har lavet en sådan. Jeg har tænkt på at inddrage nogle begreber fra Bourdieu (blandt andet felt & kapital), som jeg kan bruge som analyseredskaber.

Nu er han jo selv kendt for sine feltanalyser, og jeg er i tvivl om han overhovedet kan bruges til et sådant formål.

Jeg håber, at der er hjælp at hente.
Skrevet d. 22.04.2009 af Lars
[q=FrøkenM]
Jeg har tænkt på at inddrage nogle begreber fra Bourdieu (blandt andet felt & kapital), som jeg kan bruge som analyseredskaber.

Nu er han jo selv kendt for sine feltanalyser, og jeg er i tvivl om han overhovedet kan bruges til et sådant formål.
[/q]

Det ville jeg anse som værende helt uproblematisk :) Det er rigtigt, at du formentlig ikke får et indgående kendskab til feltet ved at læse de omtalte blade, men derfor kan du jo godt lade dig teoretisk inspirere af Bourdieus pointer om, hvordan et felt fungerer.. (Som jeg ser det i hvert fald)..

Skrevet d. 22.04.2009 af FrøkenM
Tak for svaret, Lars.

Jeg havde tænkt, at jeg ville kombinere begreberne med et minoritetsperspektiv, da gruppen både er en minoritet i forhold til muslimer generelt i DK (det er en muslimsk gruppe, der ikke bliver anerkendt af andre muslimer) og i forhold til den danske majoritetsbefolkning. Derfor synes jeg, at det kunne være interessant at se på, hvilken position de har i de respektive felter (og hvilke kapitalformer, der sættes i spil) og hvordan det påvirker måden hvorpå, de sætter religionen i tale.

Giver det nogen mening, eller er det lidt for "kreativt"?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay