Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Kritisk realisme

Skrevet d. 02.04.2008 af 5558
Hej...
Jeg har brug for hjælp!!
Der findes tre lag af virkeligheden indenfor kritisk realisme. Er det Roy Bhaskar der har "opfundet" de tre lag af virkeligheden? Altså den ontologiske opfattelse af samfundsvirkeligheden? Jan Wuisman taler om det, men jeg har desværre ikke hans bog, og jeg har brug for en kilde til udtalelsen...?
En anden ting er at Ulla-Britt Wederström taler om at Bourdieu er krtisk realist. Er der nogen, som kender andre der argumenterer for at Bourdieu er kritisk realist? Jeg har brug for nogle kilder... Järvinen og Mik-Meyer taler om at han er konstruktivist, så jeg skal finde andre end Wederström, der kan hjælpe mig til at fastholde at Bourdieu er kritisk realist...

Det var alt for nu...
Håber der er nogen der vil hjælpe mig!!
På forhånd tak!!!
Skrevet d. 06.04.2008 af Moronicus
Den ontologiske tredeling er ganske rigtigt en der introduceres af Bhaskar - det sker i bogen A Realist Theory of Science fra 1975.

Bourdieu er ikke kritisk realist i den forstand at hans arbejde eksplicit bygger på den kritiske realismes begreber. Men der kan godt argumenteres for at mange af hans idéer er kompatible med kritisk realisme, eller at de to perspektiver frugtbart kan supplere hinanden. Det gør eksempelvis Dean mfl. i bogen Realism, Philosophy and Social Science (2006) og Buch-Hansen og Nielsen i den danske introduktion til kritisk realisme. Begge steder sker det dog i kortform - en længere analyse af berøringspunkter of brudflader er mig bekendt endnu ikke blevet produceret.

Bedste hilsner,
Moronicus

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay