Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Giddens om postmodernitet

Skrevet d. 09.12.2010 af Silledallmann
Hej alle.
Jeg er i gang med min SRP og er i det indledende kapitel i gang med at redegøre for [i]det senmoderne [/i]som defineret af Giddens. Jeg sidder med Modernitetens Konsekvenser af Giddens og forsøger at afdække, hvorfor Giddens tager afstand fra [i]det postmoderne[/i]. Jeg ved godt hvad det senmoderne går ud på, og at det er en radikalisering af frem for et opgør med modernismen, men så vidt jeg kan se, indeholder [i]det postmoderne[/i] som defineret af Lyotard mange af de samme elementer. Hvad er forskellen?

Hvordan ser Giddens fx på [i]de store fortællinger[/i]?

Og så til et andet spørgsmål. Jeg skal bruge en henvisning til begrebet [i]senmodernitet[/i], og selvom begrebet er beskrevet meget udførligt i Modernitetens Konsekvenser, så henviser Giddens faktisk aldrig til [i]senmodernitet[/i], men i stedet [i]radikaliseret modernitet[/i]. Er der et andet værk af Giddens, hvor han bruger ordet [i]senmodernitet[/i], eller er begrebet i virkeligeden opfundet andetsteds?

På forhånd mange tak.
annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay