Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Genmanipulering

Skrevet d. 09.02.2011 af Ingrid12
Hey mit navn er Ingrid, og jeg har begyndt en projektopgave der omhandler manipulering med planters gener og om hvorvidt det er etisk korrekt at blande sig i den evolution der er resultere i den verden vi lever i i dag.

Jeg giver nedenunder et lille oplæg og stiller derefter nogle spørgsmål. Alles meninger om emnet er velkomne, og vil blive tager til lige stor efterretning, anonymt selvfølgeligt.

Vi kender alle historien om evolutionen, og om hvordan hele vores verden har udviklet sig fra at være minimale partikler i universet, til det samfund vi kender og lever i i dag. Naturen har altid fundet en vej, og udviklet sig på bedst mulig måde til hvad der gavner verdenen. Men hvad nu hvis det kan gøres bedre? Hvad nu hvis man ved hjælp af simpel genmanipulering kan afskaffe hungersnød verdenen over? De to spørgsmål er kun få ud af oceaner nytilkomne etiske spørgsmål om hvorvidt man burde ændre på verdens egen måde at tilpasse sig.

Er det okay at manipulere med verden, eller burde vi bare sidde tavse og kikke på den klarer sig selv? Er genmanipulering af planter kun etisk rigtigt når det hjælper folk, og hvor går i sandheden grænsen mellem det og evt. ødelægge vores økosystem? Hvad kan konsekvenserne for genmanipulation være, og hvordan skal vi evt. bøde for det?

Jeg håber meget der vil komme nogle gode debatfremkaldende argumenter til sagen, det vil hjælpe mig meget.

På forhånd tak hilsen Ingrid :)
annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay