Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Foucault om magt og social differentiering

Skrevet d. 25.01.2005 af Hrgroen
Jeg har før skrevet et indlæg om dette tema, og der lød svaret, at udfra Foucaults magtbegreber opstår governmentality og dette kan man se som værende de mønstre og de genererende mekanismer der er i samfundet som kan skabe soc.diff. Gennem diskursivt-strukturelle påvirkninger installeres der i det enkelte menneske nogle selvstyringsmekanismer, som i høj grad indvirker på, hvordan menneske-samfund-relationen foregår.

Jeg har lidt svært ved helt at tyde hvad det er for nogle ting som F. beskriver i sine tekster der er udtryk for denne mekanisme eller proces. Hvis der er nogen der har nogle opklarende svar eller måske endda teksthenvisninger ville dette være super.

mvh Steen
Skrevet d. 26.01.2005 af Laust
hejsa
Lige et par meget korte bud: Panoptikon - den konstante overvågning, hæren - den rutiniserede eksersits, skolen - læren der slår eleven over fingrene fordi han gør noget unormalt... Eller hvis du er lidt mere til det litterære og ikke Foucaults eget eksempel: historien om spørge-jørgen.... Hvad er det der sker, da han får smæk ;-)

Har desværre ikke nogen helt præcise henvisninger, men bladr lidt rundt i "Overvågning og straf" der vrimler det med eksempler...

Mvh
Laust

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay