Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

bourdieu og magt

Skrevet d. 29.04.2005 af Poseidon
Hej..
Er igang med forberede en opgave om samfundet i DK. Med fokus på en marginaliseret kultur og en velintegreret kultur. Indtil videre har jeg forstået at alt hvad Bourdieu skriver, omhandler samfundet og (kultur). Mit problem ligger i, at jeg konkret har svært ved at afgrænse hans samfundssyn og til dels hvordan han definere kultur. Endvidere er det fornuftigt at bruge ham, når samfundets magt skal beskrives?? Er der eventuelle links eller artikler der er fordelagtige at læse om ham?
Skrevet d. 02.05.2005 af Bielefeldt

Hvorfor inddrager du i stedet for Bourdieu ikke Laclau og Mouffes teorier, som de udfolder i Hegemony and Socialist Strategy? Eller hvad med Edward Saids Orientalism - den reviderede version fra 1995? Skal du partout bruge Bourdieu?

Bielefeldt
Skrevet d. 05.05.2005 af Gulddrengen
Problemet med Bourdieu er at han ikke vedkender sig de gængse termer omkring kultur... alt efter hvilken bog du hiver fat i, vil han have rykket sig. Men en bog som er et meget godt sted at starte for at få en ide om hans projekt er afsnittet om ham i "Pædagogik i sociologisk perspektiv"
Hvis du er videre så er et forslag bogen "Refleksiv sociologi".
Første del er et interview m Bourdieu selv, omkring hans projekt. Anden del handler om videnskabsteori(måske mindre relevant for dig), som er spændende fordi han starter med sine emperiske metoder i studiet af kabylerne. Og så kører toget ellers...

Han afgrænser i felter og positionering inden for disse, mere end han taler om kultur- Bourdieu mener ikke at termen Samfund er valid- han kalder det for det sociale rum. Hans afviser ideen om et kohærent fænomen som termen samfund indikerer.

Go Jagt...

Guld

Skrevet d. 08.05.2005 af KristianKarlson
Hej,

Du skal få fat i `Af praktiske grunde` af Bourdieu. Her gennemgår han bl.a. magtbegrebet på glimrende vis, og man når vist også lidt inden om kultur. Så vidt jeg husker er bogen en samling af forelæsninger.

Mvh. Kristian
Skrevet d. 07.01.2006 af Simulacrum
Du kan evt. læse denne artikkel om Pierre Bourdieu.

http://www.teorier.dk/tekster/pierre-bourdieu.php

Håber du kan bruge den.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay