Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Køn - Sociologiske Teorier

Skrevet d. 17.10.2011 af KasperPollas
Hejsa!

Jeg er igang med at skrive projekt om kommunikation i livstilsmagasiner målrettet mod mænd og kvinder - En del af det overordnede tema er altså køn.

I den forbindelse er jeg blevet nysgerrig på om der findes nogle sociologiske teoretikere som beskæftiger sig udpræget med køn - sociale rammer, normer, fordomme...er stadig i den spæde ide fase så alle ideer er brugbare.

Har i noget guf? :-)

Kasper
annonce
Skrevet d. 08.11.2011 af Liv bjerre
Hej Kasper, Der findes en hel del sociologisk teori om kön, men et godt sted at starte (paa dansk) kunne väre Henning Bechs "Kvinder og mänd", der giver et fint overblik over meget af litteraturen paa omraadet (samt Bech`s uforbeholdnine mening om denne).
Skrevet d. 30.11.2011 af Lottefk
Hej Kasper

Jeg har skrevet en opgave om maskulinitet og hvordan den har ændret sig. Ved ikke om du kan bruge det, men her er da et par teoretikere:

Jeg kan nævne kenneth Reinicke, som beskæftige sig med maskulinitet og hvordan den har ændret sig i Danmark gennem tiden. Jeg kender bogen "Den hele mand - manderollen i forandring". Derudover er der Henrik Jensen med titlen "Det faderløse samfund".

Og disse her:

Pleck, Joseph H. (2006): “The gender role strain paradigm: An update”, i Stephen M. Whitehead (red.): Men and masculinities – Critical concepts in sociology. Volume 3 – Identity, Association and Embodiment. London: Routledge

Solbrække & Aarseth (2006): ”Samfunnsvidenskapenes forståelser af kjønn” (s. 63-76) i Kjønnsforskning – En grunnbok. Universitetsforlaget. Kompendiet til Kulturanalyse og moderne hverdagsliv, 4. semester, Sociologi 2009

Staunæs, Dorthe (2004); Køn, etnicitet og skoleliv. Frederiksberg: Forlaget samfundslitteratur

Hilsen Lotte

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay