Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

hjææælp til teoretiker! Luhmann, Beck eller Giddens???

Skrevet d. 29.07.2010 af Angelina
Jeg er i gang med at skrive et projekt om tiltrækning og fastholdelse af de ansatte inde for den offentlige sektor. Jeg har brug for en teoretiker der siger noget om den stigende individualisering, samt at man "nu om dage" realisere sig selv gennem arbejde og at det derfor er vigtigt at arbejdspladsens værdier matcher ens egne værdier.
Noget såsom kommunikationskoder; Den grundlæggende kommunikationskode har ændret sig så begreber såsom motivation, omstilling og værdier kendetegner den senmoderne samfund. Det er et samfund, der er delt op i en mængde delsystemer – differentierede funktionssystemer, der hver har deres kode. Fx er det økonomiske system en bestemt måde at kommunikere på – hvad man har og ikke har – og det retslige systems koder er ret og uret.
Jeg er i tvivl om hvilken teoretiker jeg kan bruge til at påpege" AT DE ANSATTE IDAG ØNSKES AT VÆRE OMSTILLINGSPARATE OG ANSVARSTAGENDE, AT DE LÆGGER SJÆL I DERES ARBEJDE OG AT KÆRLIGHEDEN ER KOMMUNIKATIONSKODE"
Skrevet d. 30.07.2010 af Bettinachristensen
Skrevet d. 31.07.2010 af Mathis
Hej

Ud fra de begreber du selv benytter dig af - fx når du skriver at samfundet er opdelt i "differentierede funktionssystemer" - lyder det da til, at du tænker meget ud fra Luhmann. Hvis det afspejler din tilgang skal du jo nok vælge ham (eller nogen der arbejder ud fra ham) frem for fx Beck eller Giddens.

I `Kærlighed og Omstilling` konkluderer Niels Åkerstrøm og Asmund Born (i et empirisk studie med en luhmannsk tilgang) nøjagtigt det, som du ønsker at påpege. Hvis du ikke allerede kender til den, vil jeg klart anbefale den.

Alternativt har Boltanski og Chiapello lavet den helt store nyklassiker på feltet med The New Spirit of Capitalism, som du vil kunne sige noget lignende ud fra.

Vh Mathias
Skrevet d. 31.07.2010 af Angelina
Mange tak for responsen :)
Ja, har taget lidt fat i Luhmann men synes bare at han er lidt vanskelig at fordøje. Men kan godt se at det vil være oplagt at bruge ham. endnu en gang tak

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay