Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
Sociologiskforum.dk

Survey blandt indvandrere

Skrevet d. 01.12.2009 af Villads
Hej Alle Jeg overvejer at lave en opgave, hvor jeg sammenligner holdning til en række klassiske spørgsmål mellem hhv. den etniske danske befolkning og indvandrere/efterkommere. Er der nogen, der har input til, hvordan jeg kan lave en repræsentativ stikprøve af indvandrere/efterkommere? Udfordringen er især praktisk - hvordan finder jeg kontaktoplysninger (adresse, tlf., email)? På forhånd tak for hjælpen.
Skrevet d. 01.12.2009 af Mads_Jaeger
Hej Villads, Jeg tror det ville være en kæmpe opgave at lave din egen undersøgelse. Hvad er det for "klassiske spørgsmål" du vil bruge? Måske kan du bruge den danske del af European Social Survey - her er der en masse holdningsspørgsmål og - hvis du pooler bølge 1-4 + også en del respondenter med anden etnisk baggrund end dansk. Mvh. Mads
Skrevet d. 02.12.2009 af Villads
Hej Mads Tak for dit svar. Du har ret i, at det vil være et stort arbejde at samle data ind selv. Men jeg vil netop gerne have denne fase med, da det vil hæve niveauet. Jeg tænker især på at lave sammenligningen på en række værdi-politiske spørgsmål.
Skrevet d. 03.12.2009 af Mads_Jaeger
Hej Villads, Det er vitterligt et kaempearbejde at indsamle surveydata. Hvor meget tid og hvor mange penge har du? European Social Survey indsamler data om under 2000 respondenter per boelge men koster saa vidt jeg ved naesten 4 millioner kr. at lave. Har du taenkt dig at indsamle data selv? Det kan tage aarevis! Hvis du skal have en reprasentativ stikproeve skal du omkring Danmarks Statistik - det koster ogsaa penge. Jeg taler af praktisk erfaring med surveydesign og dataindsamling - it`s hard work :-) Mvh. MadsHej Villads,

Det er vitterligt et kaempearbejde at indsamle surveydata. Hvor meget tid og hvor mange penge har du? European Social Survey indsamler data om under 2000 respondenter per boelge men koster saa vidt jeg ved naesten 4 millioner kr. at lave. Har du taenkt dig at indsamle data selv? Det kan tage aarevis! Hvis du skal have en reprasentativ stikproeve skal du omkring Danmarks Statistik - det koster ogsaa penge.

Jeg taler af praktisk erfaring med surveydesign og dataindsamling - it`s hard work :-)

Mvh.

Mads
Skrevet d. 06.12.2009 af Sørland
Enig. Men Mads undervurderer prisen. Der kan være en pointe i at bruge WVS (Ingleharts datasæt), idet der er sammenlignelige materialer fra mange lande -også nogle af dem,som indvandrerne kommer fra. ESS er mig bekendt begrænset til EUropa.