Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Kritik af Foucault

Skrevet d. 27.04.2010 af Marieevaberg
Jeg skriver i øjeblikket bachelor projekt, hvor vi laver en genealogi over udviklingen i det moderne arbejdsliv, med fokus på styring og selvstyring i projektarbejde.
jeg har læst mig frem til og undret mig over i hviilken grad Foucaults magtanalyse kan siges at være normativt funderet, i og med han frasiger tilstedevæelsen af en essens hos mennesket/i samfundet, men samtidig ligger op til, at man bør probelmatisere det eksisterende. betyder dette at der kan anes en normativitet, eller som harbermas formulere det "en krypto-normativitet" hos Foucault (og Dean)? I såtilfælde, er der nogle som kan hensvise til gode tekster som kan bruges som teori til et diskuterende afsnit om netop normativitet?

Hilsen Marie
Skrevet d. 28.04.2010 af KristianKarlson
Godt spørgsmål. Jeg er bestemt noget rusten i Foucault og Habermas, men jeg har nogle gange brugt denne bog (og vist også tidligere refereret til den her på forummet):

http://www.amazon.com/Foucault-Contra-Habermas-Recasting-Philosophy/dp/0803977719

Det kan være I allerede kender til den - ellers finder I sikkert nogle guldkorn der.

mvh Kristian

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay