Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Ejersbos Afrika-trilogi: sociologer der kan bruges?

Skrevet d. 24.11.2010 af æresgandalf
[b]Vær hilset,
[/b]
Som med så mange andre står SRP for døren, og jeg er i øjeblikket i gang med at finde sociologer der kan bruges som tilkobling til Jakob Ejersbos "Eksil" og "Revolution" som begge indgår i hans Afrika-trilogi.
- Specielt fokus vil jeg have på Samantha i "Eksil" der tager stoffer, drikker alkohol og har seksuel omgang med lidt for mange drenge. Herudover føler hun sig ikke hjemme nogen steder (hun er hvid, bor i Afrika, men føler ingen tilknytning til nogen af disse). Emnet for min opgave vil højst sandsynligt være noget med identitetskrise i det senmoderne samfund - specielt med fokus på globaliseringen. Men jeg søger også sociologer der ser globaliseringen i det senmoderne samfund som en fordel, og her vil jeg tage udgangspunkt i Sofia fra "Evolution" der faktisk ender med at finde en identitet og et sted hun føler som sit hjem. Dette skal munde ud i en diskussion af forskellige teoriers `holdning` til globalisering i det senmoderne samfund.
Man skal nok have læst de omtalte bøger for at kunne relatere til min problemstilling, men jeg håber der er nogen der kan hjælpe.

[i]Mvh. Askan, Ørestad Gymnasium[/i]
Skrevet d. 24.11.2010 af Julieogmolly
Hej askan

Kenneth Gergen er socialkonstruktionist og meget bekymret over alle de valg man nu kan tage. Og de konsekvenser det har for den enkelte.
Prøv at få fat i denne her:
http://www.williamdam.dk/krop_og_sind/psykologi_psykisk_sundhed/det_maettede_selv_1354532_da.html

Og ellers er denne bog et godt bud på hvor du kan orientere dig lidt bredt:
http://www.semikolon.au.dk/home/anmeldelser/thorup_etal.pdf

God arbejdslyst :)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay